miercuri, 17 octombrie 2007

Mana lunga a NPD-ului :P

Acum vreo 2 zile am gasit pe stalpul langa care imi parchez masina un fluturas cu "Inländer freundlich / NPD" - sper sa nu ma fi bunghit deja baietii, ca doar am numar de DE.

Pentru cine nu stie NPD e Nationaldemokratische Partei Deutschlands, continuator de seama al Nazionalsozialismus-ului prin zona, iar"Inländer freundlich" (Prietenos cu bastinasii in traducere libera) rimeaza desigur cu "Ausländer feindlich" (Ostil strainilor).

Da, din pacate asta e una din miile de fete ale Germaniei. Cea care include arestari printre nazisti si confiscari de arme cam o data pe saptamana, standuri de informare si atragere de prozeliti cam la cateva saptamani, demonstratii de strada ale extremei drepte cel putin odata la cateva luni, atacuri la propriu ale neo-nazistilor asupra strainilor o data la cateva luni, si altele de gen.

Ce-i drept pe partea cealalta exista intotdeauna si contrademonstratii constant si masiv, legi destul de dure impotriva a tot ceea ce are referire la subiect (de exemplu nu-i deloc indicat sa te apuci sa cumperi Mein Kampf in Germania, ca sa nu te trezesti cu Politia la usa, sau cel putin pe urme, ca sa nu mai spun ce Google cenzureaza explicit cautarile de acest gen - nu-i misto :) ), si sentimentul ca cea mai mare parte a populatiei nu solidarizeaza cu neo-nazismul de nici o culoare, dovada stand si procentele lamentabile ale NPD-ului in parlament sau in parlamentele locale (exceptie facand landurile estice unde a prins niste 7% prin vreo cateva).

Desi, apropo de populatie, au existat si cazuri ca cel de la Rostock din 92 cand populatia a aplaudat generos incendierea unui hotel cu azilanti (vietnamezi si altii) si de asemenea alungarea a circa 200 de tigani romani stabilit cu satra pe un camp din apropiere. (sic!) Judecatori foarte blanzi cu extremistii, politisti care intorc spatele, samd.

Pe partea cealalta imi mai amintesc de un roman apropiat mie care vroia sa devina primul nazist imigrant din Germania, la primul ei curs de germana. Asta pentru ca la curs veneau o sleahta intreaga de auslanderi care mai de care mai harnic (din coincidenta si care mai de care mai estico-turco-arab), din care majoritatea veneau acolo pe gratis pentru ca ii obliga statul ca sa le dea in continuare ajutorul de somaj. Partea usor de intuit era ca respectivii n-aveau nici un fel de tragere de inima in a invata vreo ceva, iar romanul care platea cursurile se oftica big time pentru ca intregul nivel al grupei era de rahat deoarece aia nu inaintau in stiinta nici cat motanul nostru gras intr-o gaura de soarece subnutrit. Dar cireasa de pe tort e ca la sfarsit erau obligati sa dea examenul dar nu sa-l si ia, bashca faptul ca le dadea statul bani de carti si rechizite (pe care el le cumpara cu banii proprii desigur). Si uite asa s-au nascut subit si de la sine aproape in proaspatul imigrant idei vechi de altfel prin zona ca "Germania sa fie a germanilor", sau in fine macar a celor care au chef sa mai faca si treaba aici, "Gata cu Multi-Kulti", "Barca e plina deja" si altele care i-au amuzat si intristat totodata pe colegii mei nemti.

Toate bune.

Un comentariu:

Anonim spunea...

E mult adevar in ce spui dragul meu sot dar ai uitat sa adaugi ceva care sa intregeasca adevarul: nu toti strainii sunt asa, nici macar turcii nu sunt asa. Am colegi acum la curs de toate natiile si te asigur ca majoritatea dintre ei sunt foarte harnici, poate mai harnici decat mine. Gunoaie care ar trebui aruncate afara din tara asta sunt destule si ar fi simplu sa zici ca sunt auslanderi dar asa cum ai vazut si tu destule exemple au si nemtii propriul gunoi. Orice tara are gunoiul ei fie de provenienta interna fie externa. Fenomenul tinerilor nationalisti fanatici e peste tot. Ti-am spus ca am citit intr-o revista pe cand stateam la coada la dentist ca in Rusia un baietas de 18 ani, militant extremist, omorase 23 de straini. Deci...